Professionele Gebitsbehandeling
Professionele zorg, persoonlijke aandacht
Professionele gebitsbehandeling
Wanneer uw dier last heeft van veel tandsteen en tandplak kunt u het beste het gebit professioneel laten reinigen door de dierenarts. Afhankelijk van de mate van tandsteen kan het zijn dat uw dier symptomen laat zien dat hij of zij last heeft van het gebit.
Voordat uw dier voor een gebitsreiniging bij ons komt, zien we u en uw dier eerst voor een controle waarbij we het gebit bekijken en bespreken. Bij het wakkere dier kunnen we niet overal in de bek kijken. Pas als het dier onder narcose is kunnen we echt zien wat er speelt. Tijdens een behandeling kunnen we dus dingen tegen komen die we bij het wakkere dier niet konden zien.
Alle tandheelkundige behandelingen worden uitgevoerd onder narcose. Ondanks de mogelijke zorgen over de narcose van een huisdier is het belangrijk dat we een tandheelkundige aandoening op tijd behandelen. Hoe langer er geen behandeling plaatsvindt, hoe groter het risico dat de tandheelkundige aandoening zal verergeren. Daarbij kan het zijn dat uw huisdier pijn krijgt als er geen behandeling plaats vindt.
Onderzoek
Bij alle huisdieren die een tandheelkundige behandeling ondergaan voeren we een volledig mondonderzoek onder narcose uit om de omvang van het probleem in beeld te brengen. Dit houdt in; een onderzoek van alle structuren in de mond en het beoordelen van elke individuele tand en het omliggende tandvlees middels een sonde.
In veel gevallen reinigen we het gebit tijdens een tandheelkundige behandeling, waarbij we tandsteen en plaque op de tand en onder de tandvleesrand verwijderen. Zonder een professionele behandeling onder narcose is het niet mogelijk onder de tandvleesrand te komen. Dit is voor de mondgezondheid zeer belangrijk. Het polijsten aan het einde van de behandeling zorgt ervoor dat het glazuur na het reinigen helemaal glad wordt.
Gebitsreiniging
Een professionele gebitsreiniging bestaat uit de volgende stappen:
Ziektegeschiedenis en een goed onderzoek van hart. Enkele dagen voor de ingreep kunnen we een pre-anesthetisch bloedonderzoek uitvoeren voor het onder sedatie brengen van uw dier om risico’s tot een minimum te beperken.
Onderzoek van de mondholte en het gebit onder sedatie.
Indien nodig maken we dentale röntgenopnames.
Reinigen van het gebit boven de tandvleesrand.
Reinigen van het gebit onder de tandvleesrand.
Eventuele extracties.
Polijsten van het tandoppervlak.
Spoelen onder de tandvleesrand.
Op een gebitskaart registreren we eventuele extracties of afwijkingen aan het gebit.
Uitleg betreft nazorg bij het ophalen van uw dier.
Het trekken van tanden of kiezen doen we alleen als dit noodzakelijk is en beter voor uw dier. Vaak zien we dat wanneer de elementen die pijn veroorzaken getrokken zijn, het dier hier zich snel beter van voelt en aanwezige symptomen tijdens bijvoorbeeld eten verdwijnen.
De juiste gebitsverzorging na een gebitsreiniging is essentieel. Wij zullen u uitgebreide informatie meegeven, en hier kunt ook informatie vinden.
Wilt u een afspraak plannen?
U kunt online een afspraak maken met onze ervaren dierenartsen of paraveterinairen.
Is jouw huisdier ernstig ziek of is er sprake van een spoedgeval?
Neem dan alsjeblieft direct telefonisch contact op met onze kliniek, zodat wij uw huisdier zo snel mogelijk kunnen helpen.